پیلاتس چیست؟ همه چیز درباره فواید پیلاتس
شاید شما هم جزو کسانی هستید که نمی دانید پیلاتس چیست و علت محبوبیت آن چیست؟ با من همراه باشید تا درمورد پیلاتس و تاریخچه آن و همچنین فواید آن صحبت کنیم.
جوزف پیلاتس این ورزش را به گونهای طراحی نمود که با تمرکز روی بخش مرکزی بدن (هسته بدن) و همچنین با تقویت ماهیچههای پشت، کمر و باسن در اصلاح وضعیت (پاسچر) بدن و همچنین سلامت آن نقش داشته باشد.
پیلاتس روش تمرینی فوق العاده ایست که با اجرای صحیح حرکات آن، در طولانی مدت انعطافپذیری، قدرت جسمانی و همچنین قدرت ذهنی و همچنین توانایی کنترل بدن را افزایش می دهد .
تاریخچه پیلاتس
پیلاتس توسط شخصی بنام جوزف هوبرتوس پیلاتس ابداع و روی کار آمد. او در سال ۱۸۸۳ در کشور آلمان و در یک خانواده مسیحی و یونانی تبار متولد شد. جوزف از همان کودکی از ضعف جسمانی و بیماری آسم، راشیتیسم و همینطور روماتیسم به شدت رنج می برد. به همین دلیل به دنبال روش تمرینی بود که بتواند وضعیت خود را بهبود بخشد.
او در این راه مطالعات خودش را در رشته های ورزشی چون یوگا، ژیمناستیک، دفاع شخصی، هنر های رزمی، رقص باله، وزنه برداری، اسکی و….انجام داد و در این رشته ها آموزش دید و درخشید و در نهایت با آموزش و کسب تجریه به بازیابی و سلامتی ساختار بدنی خود پرداخت. در نهایت به ضعف خود چیره گشت و مشکلات و ناهنجاری های اسکلتی و قامتی خود را بهبود بخشید.
در زمان كودكي ساعتها در جنگل پيادهروي ميكرد و حركات حيوانات را نگاه ميكرد اینکه چطور حيوانات اندام خود را بهكار ميبرند و حركت ميكنند، جالب است بدانید که برخی از تمریناتی که امروزه در پیلاتس انجام می شود نتیجه مشاهدات جوزف از حرکات حیوانات است.
جوزف در سال 1912 براي یادگیری بيشتر به انگلستان سفر كرد. در سال 1914 با شروع جنگ جهاني اول، به همراه ديگر تبعههاي آلماني دستگير و بازداشت شد. او در بازداشتگاه برای افزایش نیرو بدنی کسانی که با او بازداشت بودند، به آن ها کشتی و دفاع شخصی آموزش می داد و در همین زمان بود که روش ورزشي خود را كه بعدها «كنترولوژي» ناميده شد، طراحی کرد.
جوزف پیلاتس همه دانش و تجربیات خود را برای بازسازی و تقویت دوباره سربازان آسیب دیده از جنگ جهانی اول به کار گرفت و معتقد بود این ورزش رو با هدف تمرکز بر عضلات هسته اصلی بدن و هماهنگی ذهن، روح و جسم شکل داد.
جوزف پیلاتس در سال ۱۹۲۶ بهمراه همسرش کلارا به آمریکا مهاجرت کرد و در نیویورک مرکز ورزشی خود را ایجاد کرد، پایه و اصل تمرینات کنترولوژی بر روی تشک ایجاد شد و در طول زمان با وسایل و تجهیزات دیگر گسترش یافت. او علم کنترولوژی را بخش اصلي تمرينات ورزشكارانش قرار داد و بسیاری از افراد که دچار مشکلات حرکتی بودند را درمان کرد.
جوزف به همراه همسرش کلارا تلاش کردند تا رویکردی را در پیش گیرند که به خود و سایر مردم جهان کمک کنند و بتواند گامی موثر در جهت پیشبرد سلامت و تناسب اندام مردم جهان بردارند.
پیلاتس چیست؟
تقویت هسته بدن پایه و اساس عملکرد پیلاتس است، در حقیقت تقویت هسته باعث ایجاد ثبات در کل نیم تنه می شود و این یکی از راه هایی است که پیلاتس به بسیاری از افراد برای کاهش کمردرد کمک می کند.
برای جوزف پیلاتس، هدف این بود که روشی ایجاد کند که به بدن اجازه دهد تا با ظرافت، سهولت و کارایی حرکت کند و چنین بدنی باید هم قوی و منعطف باشد و هم ویزگی های حرکتی خاصی داشته باشد، مانند متمرکز بودن و متعادل بودن.
دستیابی به قدرت، بدون حجیم شدن عضلات، دلیلی ست که افراد بسیاری را به سمت پیلاتس می کشاند، در حقیقت آموزش بدن برای هماهنگی و کارآمدی، موجب رشد متعادل عضلانی می شود.روش تمرینی پیلاتس، معتقد است که بدن نامتعادل می تواند منجر به ضعف عضلانی شده و مانع از حرکت مفصل در دامنه کامل حرکتش می شود.
در حقیقت تکنیک پیلاتس برخلاف بسیاری از سیستم های ورزشی نیز کیفیت را برکمیت ترجیح می دهد و شامل تکرارهای زیادی برای هر حرکت نمی شود، چرا که اگر هر تمرین با دقت و تمرکر انجام شود می تواند در مدت زمان کوتاهی نتیجه بخش باشد.
تنفس عمیق نیز اصل اساسی دیگیری برای پیلاتس است، تنفس صحیح و در نتیجه بهبود گردش خون به بدن اجازه می دهد تا از درون به بیرون عملکرد مطلوبی داشته باشد.
به کمک پیلاتس،مغز اختیار کامل جسم را در دست می گیرد و عضلات بدن از اراده فرد، فرمان میبرند.در حقیقت انجام حرکات ورزشی پیلاتس و رعایت نکات و ریزه کاری های آن،روح و جسم را به هم متصل می کند.
بنابرین چنانچه به برنامه ورزشی خود متعهد بوده و تمرین پیلاتس را هفته ای 3 بار انجام دهید، تغییرات محسوس و شگفت انگیزی در پاسچر و ساختار بدن خود احساس خواهید کرد.
انواع پیلاتس
رشته ورزشی پیلاتس را میتوان به دو شاخه پیلاتس مَت و دستگاهی طبقه بندی کرد یا به عبارت دیگر: تمرینهایی که از تشک استفاده میکنند و تمرینهایی که از تجهیزات خاص استفاده میکنند.این نکته قابل ذکر است که در اکثر مجموعههای ورزشی در ایران پیلاتس مَت تمرین میشود.
روش pilates mat یا همان پیلاتس مَت روی یک تشک یا زیرانداز مخصوص در سالن، به شکل گروهی یا خصوصی انجام میشود. در این کلاسها که معمولا یک ساعت طول میکشد انواع تمرینات ایستاده، نشسته و خوابیده با تمرکز و بدون جهش و پرش انجام می شود.
دستگاه های پیلاتس بر اساس محاسبات دقیق و با تکیه بر علومی نظیر ارگونومی، کینزیولوژی، و آناتومی بدن انسان طراحی و ساخته شده اند که یکی از این دستگاه ها “ریفورمر” یا همان تخت-صندلی پیلاتس است. در کلاس پیلاتس ریفورمر، فرد به جای دراز کشیدن بر روی مت خود، در تمام مدت روی تخت-نیمکت این دستگاه قرار گرفته و متصل به تسمه ها و کش ها به اجرای حرکات می پردازد.
مجموعه کش ها و فنرهای به کار رفته در دستگاه ریفورمر، به نحوی طراحی شده که در صورت نیاز بتوان فشار حرکات را کم یا زیاد کرد. به همین دلیل امکان قابلیت اجرای حرکات با دامنه های متعدد در ریفورمر بیشتر میسر است؛ دامنه های کمتر برای افرادی که توان کمتری دارند و دامنه های بیشتر برای افرادی که توانایی بیشتری دارند.
با این وجود پیلاتس مت محبوبیت بیشتری دارد چرا که هم حرکتها و تمرینات پیلاتسِ روی تشک بسیار متنوع است و هم بدون هیچگونه ابزاری و در هر مکانی قابل اجراست و تنها چیزی که موردنیاز است یک مت پیلاتس است. البته برای تنوع بیشتر از چوب، رینگ،کش،دمبل و…. نیز می توان ستفاده کرد.
فواید پیلاتس چیست؟
- باعث بهبود انعطاف پذیری می شود
- قدرت و تون عضلانی، به ویژه عضلات شکم، کمر، باسن و باسن را افزایش می دهد.
- قدرت عضلانی متعادل در هر دو طرف بدن شما ایجاد میکند.
- بهبود ثبات ستون فقرات شما بهبود می یاد.
- پاسچر شما بهبود می باد و اندامی کشیده تر و ظریف تر خواهید داشت.
- از آسیب های مربوط به عدم تعادل عضلانی پیگیری می کند.
- هماهنگی و تعادل فیزیکی شما بهبود می یابد.
- باعث ریلکس شدن شانه ها، گردن و قسمت بالای کمر می شود.
- از آسیب های اسکلتی عضلانی پیشگیری می کند.
- ظرفیت ریه و گردش خون از طریق تنفس عمیق افزایش می یابد.
- بهبود تمرکز ،افزایش آگاهی بدن و مدیریت استرس و افزایش آرامش از دیگر فواید پیلاتس هستند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.